Turer

Velg din opplevelse

Store Skagastølstind, til daglig kallt Storen, trenger sjelden introduksjon - dette er den mest majestetiske av toppene i Hurrungane, og bare synet har i over hundre år gitt utallige fjellvandrere en uimotståelig trang til å klatre den.

Store Austabotntind er ein av dei mest markerte toppane i Hurrungane, og ein av dei flottaste klyveturene ein kan tenkje seg. Her ein ikkje ikke dagen i i skuggen av fjellet, du er høgt oppe blant tindene mesteparten av tiden.

Sommarferie i Jotunheimen og Hurrungane med fjellførar og klatring på dei kvassaste toppane i Noreg!
Jostedalsbreen, eller Josten, er som kjent den største breen i Noreg og fastlandseuropa. Den ligg der den ligg på grunn av to elementære ting, nemleg høge fjell og mykje nedbør som snø.

Vestsida av Jotunheimen har meir snø enn austsida, derfor har me laga Tinderuta som dreg full nytte av dette

"Josten på langs" er den klassiske vårskituren på Jostedalsbreen: Tre dagar på ski fra Jostedalen eller Stryn til Fjærland.

Vinteren 2020/21 på Sunnmøre

Sunnmørsalpene er eit fjell- og fjordområde med flott terreng. Her er vakkert og spektakulært, men også mykje vær som kan vere krevjande. Me har fleire førerer i området som fylgjer snøen og været gjennom vinteren. Kompetanse og erfaringsdeling er viktig for at me i Norgesguidene kan ta på oss arbeid her.

Ein tur midtvinters vil være ei anna oppleving en ein tur på våren Ta dykk god tid til å snakke med føreren for å finne ut kva tid og kva område av Sunnmørsalpane som passar dykk. Førarane anbefaler gjerne turar som ikkje er av dei mest kjende, men som kan gi vel så flotte opplevingar. Me har mange ulike stadar å overnatte. Sesong og kva typer tur de ynskjer må vere styrande i valet.

Kalven er den perfekte kombinasjonen av brevandring , bratt snø, luftig egg og fantastisk utsikt!

Sogndalseggi er eit paradis for topptur på ski med mange moglegheiter for alternative nedkøyringar.
Store Austobotntind (2204 m.o.h.) er en av de fineste alpine toppene i Hurrungane - her får du den på en nydelig tinderangling med morsom klatring.
Frå dei ulike skisentera på Møre er det mykje god kjøring utanfor løypene. Noko kan ein nå rett frå heisen, anna må ein gå litt for å oppnå. Uansett skal vi finne dagens beste snø og legge fine spor! Både kurs eller føring.

Vinteren 2020/2021 i Indre Sogn

Indre Sogn byr på noko av Norges beste forhold for topptur og skredkurs frå desember i Jostedalen og Sogndalsdalen og fram til den siste snøen smeltar i Hurrungane og på Sognefjellet i juni ein gong!

På starten av sesongen er det laussnø i bøtter og spann nord for Sognefjorden, perfekte forhold for skredkurs og toppturar i ein mjuk og lydlaus verden. Fra påske og utover er det opent på Turtagrø og då vert det aktivitet i Hurrungane. Vi slutter gjerne av skisesongen med turer på Store Skagastølstind (klatring so klart, men med ski som anmarsj) og i Smørstabbtindene der snøen ligg lenge på breane. Våren treff litt før nede i dalane, men det kjem stadig nye forsyningar av snø og her kan ein køyre laussnø i nordsidene og supermannsføre i sørsidene.

I tillegg til turane og kursa som er satt opp for vinteren har me mange både turer og kurs på skreddarsaum!