Turer

Velg din opplevelse

Store Skagastølstind, til daglig kallt Storen, trenger sjelden introduksjon - dette er den mest majestetiske av toppene i Hurrungane, og bare synet har i over hundre år gitt utallige fjellvandrere en uimotståelig trang til å klatre den.

Jostedalsbreen: Den største breen på fastlandseuropa. Ei kappe av evig snø og is. Faktiskt so mykje is at viss ein smelta heile breen, ville vannmengda fylt opp Mjøsa to ganger.
Turen går gjennom hele Jotunheimen fra øst til vest, over dei høgaste fjella Norge har å by på.

Store Austabotntind er en av de mest markerte toppene i Hurrungane, og en av de flotteste klyveturene man kan tenke seg. Her brukes ikke dagen i i skyggen av fjellet, du er høyt oppe blant tindene mesteparten av tiden.

Sommerferie i Jotunheimen og Hurrungane med fjellførar og klatring på dei kvassaste toppane i Noreg!
"Josten på langs" er den klassiske vårskituren på Jostedalsbreen: Tre dager på ski fra Jostedalen eller Stryn til Fjærland.
Jostedalsbreen, eller Josten, er som kjent den største breen i Noreg og fastlandseuropa. Den ligg der den ligg på grunn av to elementære ting, nemleg høge fjell og mykje nedbør som snø.

Vestsida av Jotunheimen har meir snø enn austsida, derfor har me laga Tinderuta som dreg full nytte av dette

Kalven er den perfekte kombinasjonen av brevandring , bratt snø, luftig egg og fantastisk utsikt!

Store Austobotntind (2204 m.o.h.) er en av de fineste alpine toppene i Hurrungane - her får du den på en nydelig tinderangling med morsom klatring.
Sogndalseggi er eit paradis for topptur på ski med mange moglegheiter for alternative nedkøyringar.

Vinteren 2019/20 på Sunnmøre

Sunnmørsalpene er eit fjell og fjord område med mykje flott terreng. Her er vakkert og spektakulært, men også mykje vær og eit krevjande. Snøskred, steinsprang og fallulykker har i alle tider prega livet her. Vi har fleire førerer i området som fyljer snøen og været gjennom vinteren. Kompetanse og erfaringsdeling er viktig for at vi i Norgesguidene kan ta på oss arbeid her.

Ein tur midtvinters vil være ei anna oppleving en ein tur på våren, ta dykk god tid til å snakke med føreren for å finne ut kva tid og kva område av Sunnmørsalpane som passar dykk. Vi har mange ulike stadar å overnatte, sesong og kva typer tur vi ynskjer må dere styrande i valet. Ikkje gå i fella med å låse dykk mot trofeturar, det er verken trygt eller lurt.