Skredkurs Vatnahalsen

Skredkurs på Vatnahalsen Høyfjellshotell 3 dager

Et tredagers skredkurs er for topptur-utøvere og andre som beveger seg i vinterfjellet.

Kurset legger vekt på økt forståelse for hvordan skred utløses, hvilke faktorer som påvirker skredfaren og ikke minst hvor man skal legge veien og hvilke vurderinger man kan gjøre for å unngå å bli tatt av skred. Sentrale tema vil vera:
  • Turplanlegging
  • Trygge vegval
  • Ferdselsmønster
  • Gjennkjenne skredterreng
  • Kameratredning


Gjennom dette kurset får du godkjent NF Grunnkurs skred

Hvor
Øverst i Flåmsdalen, fredelig bortgjemt fra omverdenen, ligger det tradisjonsrike hotellet Vatnahalsen Høyfjellshotell. Hotellet har røtter tilbake til 1896, og var tidlig på 1930 tallet kjent som skidestinasjon både i inn- og utland. Gamle gjestebøker vitner om gjester fra både Sverige, Danmark og England, og plassen blir omtalt som Nordens St Moritz.

Les mer om området

Hotellet ligger snøsikkert til, 840 meter over havet, omkranset av mektige fjell. For å komme til Hotellet, må en nytte toget. Annen trafikk møter du ikke her. Det betyder stilhet og ro i vill norsk natur. Bergensbanen bringer deg til Myrdal stasjon rett ved Vatnahalsen Høgfjellshotell. Det samme gjør Flåmsbana, som tar deg fra Flåm ved Fjorden rett til hotellet i høgfjellet, denne reise går på en av verdens bratteste toglinjer. Flåmsbana er i øvrig er kåret som en av verdens beste togreiser. Toget og Flåmsbanen spiller og en sentral rolle for skikjøringen. Ved å gå opp 6-900m med Vatnahalsen Høgfjellshotell som utgangspunkt, har vi en unik mulighet for å få opp til 1500 høgdemeter med nedfart – ned i flåmsdalen – for å bli plukket opp av toget på Flåmsbana, og returnerer til koselig etterski, yoga og middag på Vatnahalsen Høgfjellshotell. Fjell som Tarven, Bleienuten, Geitenosi er bare noen som kan nåes herfra. Her oppe eksisterer ikke biler, bare tog og stillhet! ..

Reise: tog fra Oslo, Bergen eller med Flomsbanen fra Flom.


Oversikt over vinterens Skredkurs 3 dager


Sortering

Skredkurs Alpin Skibestigning

Skibestigning i alpine områder, frikjøring og offpiste-kjøring i heisanlegg har økt voldsomt i popularitet de siste årene. Dette kurset har som mål å forberede deg på hva du kan møte og må forholde deg til i alpine fjellområder. Hurrungane lengst vest i Jotunheimen er kanskje det mest alpine fjellområde i Norge og Turtagrø er et historisk fjellsportsted, så rammene er perfekte.

2018:
24. - 28. Mars
oppmøte 23. Mars på kvelden

Skredkurs på Vatnahalsen Høyfjellshotell 3 dager

Et tredagers skredkurs er for topptur-utøvere og andre som beveger seg i vinterfjellet.

2018:
12-14. Januar

Skredkurs i Jostedalen

Fleire og fleire tar turen ut i vinterfjellet med alpine toppturski. Dette praktiske kurset har som mål å forberede deg på korleis du forholder deg til bratt og skredutsatt skiterreng om du er en skikøyrar eller toppturgåer.
2018:
12-14. Januar
9-11. Februar
16-18. Mars

NF Metodekurs skred Alpint er første kvalifiserende kurs i instruktørutdanningen til NF godkjent skredinstruktør Alpint nivå 1. Gjennom kurset skal deltakerne videreutvikle og demonstrerer kompetanse innen relevant fagkunnskap som en skredinstruktør må mestre for å kunne virke som instruktør på dagskurs, grunnkurs og fagsamling skred.
Deltagerne skal oppnå inngående teoretisk og praktisk kunnskap om terrengvurdering, snøkjennskap og identifisering av skredproblem i snødekket, gruppedynamikk, mentale prosesser og beslutningstagning, turplanlegging samt kameratredning.

2018:
4.-7. Januar i Jostedalen

Toppturkurs i Jostedalen

På dette kurset vil du få en god introduksjon til topptur på moderne skiutstyr. Kurset tar for seg alle de små detaljer som kan gjøre turen mer behagelig , effektiv og trygg.
2018: 23-25. Februar

Bli Med!

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec