Store Skagastølstind - Storen

Store Skagastølstind, til daglig kallt Storen, trenger sjelden introduksjon - dette er den mest majestetiske av toppene i Hurrungane, og bare synet har i over hundre år gitt utallige fjellvandrere en uimotståelig trang til å klatre den.

Den vanligste veien til toppen av Storen går fra Turtagrø via Skagadalen, opp til Hytta på Bandet og videre til "Hjørnet". Derfra er det klatring 3-4 taulengder helt til topps, og du kan velge mellom ulike ruter som avtales med føreren i forkant. En liten del av turen vil du ha 400-500 meter med luft under deg! Returen går via en luftig 50m rappell tilbake til Hjørnet.

Klatringen på Store Skagastølstind er ikke teknisk vanskelig, men turen som helhet er lang og eksponert. Du må derfor være i meget god form og vant til å gå i fjellet, vant til å bevege deg på stein.

Halvdags innføringskurs i klatring

Om du ikkje har erfaring med klatring, anbefaler me  å ta eit halvdags innføringskurs i utstyr og teknikkar som vil bli brukt på turen. Dette tek 3-4 timar og vil bli gjennomført dagen før tur med oppmøte i resepsjonen på Turtagrø kl 15. Obs: Dette må det og reserverast plass til, det er ikkje berre å møte opp. Innføringskurset kostar 700,- pr pers ved to deltakarar.

Bli Med!

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec